УЧИЛИЩНИЯТ ЗВЪНЕЦ ОТНОВО НИ СЪБРА

УЧИЛИЩНИЯТ ЗВЪНЕЦ ОТНОВО НИ СЪБРА

Скъпи ученици,

Уважаеми учители,

Родители,

Гости,

 

Малко са дните в българския календар, които са чакани с такова нетърпение. Защото значими са чувствата в сърцата ни, а не официалният сценарий за празничния ден. Защото за учениците вълнуващи са срещите с приятелите в класната стая, а и с учителите, готови да ги поведат по пътя на знанието.

Знанието! Знанието е всичко, което ни остава. Няма как да сме неграмотни и да имаме претенции. Недопустимо е да не почитаме езика си, да пишем на шльокавица и едновременно с това да се имаме за голямата работа! Няма как да не ни вълнува изкуството, а да смятаме, че сме образовани!  Книгата! Тая тъй „вредна“ дума във времената на дигиталното поколение! Книгата трябва да бъде поставена на пиадестал, вместо да бъде забутвана в ъгъла. Защото – наистина – науката е слънце! За тоя, който има очи да види лъчите и да почувства топлината на това слънце!

Училището – място, където растем – физически и духовно. Там прекарваме голяма част от живота си, но късно осъзнаваме, че сме били истински щастливи. За щастие, училището се свързва с приятни емоции, благодарение на учителите, които с работата си и отношението си доказват, че да преподаваш не е професия, а призвание.

Училището е мястото, в което се научаваш да бъдеш себе си. То не е просто една сграда, в която всеки ден отиваме, за да прекараме по-голямата част от деня си.

Началото на учебната година е емоционален период в живота на всеки ученик.

Скъпи ученици,

Учете се, за да сполучите. Не се отказвайте от мечтите си, преследвайте ги и запомнете, че образованието отваря врати!

Сигурна съм, че под покрива на нашето училище, вие ще откриете и развиете своите таланти и ще пожънете успехи в различни направления и надпревари. Така ще напишете и поредната страница от историята на гимназията ни и единствено от вас зависи дали ще бъде запомнящо се нейното място. Затова, отворете умовете си за просвещението и приемете неоценимата помощ на вашите учители, за да откриете най-доброто в себе си!

Уважаеми колеги,

Желая Ви новата учебна година да ви изненада с много здраве, хиляди щастливи усмивки, доволни ученици, красиви поводи за празнуване и много лична удовлетвореност от споделените знания! Щастлива и успешна да е новата учебна година за всички вас. С вяра и късмет – по пътя напред!

Уважаеми родители,

С вас заедно ще подкрепяме децата и ще отговаряме за тяхното добро образование.

Пожелавам Ви сили, кураж и оптимизъм, защото дълбокият смисъл на учебния процес е да споделяме социалния и човешкия си опит с децата, да ги изграждаме като личности – сплотени от общи мечти и да им даваме увереност, че могат всичко!

Здравей, училище! Готови ли сте за още една доза веселие, усмивки и малко домашни? Нека тази учебна година бъде пълна със забавни моменти, нови приятели и много нови знания! Първият учебен ден е само началото, така че да го започнем с голяма усмивка и настроение за приключения!

Честита нова учебна година!

С пожелание за знание, мъдрост и любов към науката!

Стойка Терзиева

Директор на ПГ по СГСТ “Н. Й. Вапцаров”