Патронен празник отбеляза Професионалната гимназия

Вапцаровата седмица, посветена на патрона на ПГ СГСТ “Никола Йонков Вапцаров“ в Чепеларе, преизпълни с емоции училището. Честванията стартираха със състезателна викторина, в която се включиха учениците от 8 до 12 клас. Участващите премериха сили в знанията си за биографични данни от живота на твореца. Двата отбора завършиха почти едновременно, решавайки кръстословица. Във втората игра се тестваха способностите им за асоциативно мислене и словотворчество. Състезанието беше съпроводено със смях, закачки, догадки и подсказки. Накрая всички бяха доволни от емоциите и вкусната награда.

На 06.12. училището тържествено отбеляза своя патрон. Всички класове се включиха според своите интереси и силни страни. Имаше художествено четене на Вапцарови стихове; награди от конкурса за тематична рисунка; шумни емоции от класирането след училищния волейболен турнир. И разбира се много награди.

Официални гости, тържествени адреси, поздравления и пожелания завършиха празничния ден, след който сградата на ПГ СГСТ се сдоби с представителен портрет на патрона си, подарен от випуск 2023 г.