На патронния празник със завет: „Животът е вяра и вярата е живот!“

Дори да умирам,

живота със грубите
лапи челични
аз пак ще обичам!
Аз пак ще обичам!…

/Никола Вапцаров/

Къде е Вапцаров днес? До нас, с нас? След 113 години големият поет продължава да живее въпреки разстрела, защото в поезията му звучи истината за живота. Можеш ли да разстреляш вяра, която е “бронирана здраво в гърдите и бронебойни патрони за нея няма открити”? И за която времето няма значение…

С чаровните усмивки на водещите – Гери Кузманова и Вили Митарова ПГ стартира своя патронен празник. По традиция осмокласниците оставиха своето послание в „Книгата на патрона“. Тържеството продължи с изпълнението на предсмъртните стихотворения на Вапцаров от Митко Терзиев  –  ученик от единадесети клас, който се превъплъти в ролята на поета. Следва презентация с времева линия за живота и делото на Патрона, представена от Светла Паликарова и Константин Терзиев – ученици от 10 клас, връчване на грамота със званието „Вапцаровец“ – която се присъжда на всеки ученик допринесъл за утвърждаване добрия имидж на гимназията, с идеята да се превърне в традиция. Като завършек на празника бяха наградени  участниците във волейболния турнир.

Благодарим на  гостите: г-жа Антоанета Аговска – зам. кмет на Община Чепеларе; г-жа Луиза Дишлиева – главен експерт „Образование и култура“ ; г-жа Катя Стайкова – секретар на Община Чепеларе; г-н Ангел Николов – председател на НЧ „Родопска искра“ 1880, които поднесоха поздравителни адреси към ръководството и колегията на  ПГСГСТ!