ДА МИСЛИМ ЕКОЛОГИЧНО ЗА БЪДЕЩЕТО

От 26 до 29 април 2021 год. се проведе V-тата Национална конференция „Да мислим екологично за бъдещето“, организирана от Университет „Проф. Асен Златаров“ гр. Бургас, за ученици и студенти. Тематичното направление на конференцията бе „Черно море – замърсяване, опазване, бъдеще“. За трета поредна година училището ни взе участие с представители от ученици и учители. Представени бяха следните доклади и презентации: „Черно море и ние туристите“ – Светла Паликарова и Константин Терзиев от 8-ми клас, „Видове есетрови риби в българската акватория на Черно море и река Дунав“ – Гергана Кузманова от 8-ми клас, „Състояние на есетровите популации в българските териториални води“ – Величка Митарова от 8-ми клас, „Как есетровите стопанства ще спасят дивите есетрови популации в река Дунав и Черно море?“ – Сами Кадиев от 9-ти клас. Ръководители на учениците за подготовката и представянето им на конференцията бяха: инж. Мария Ихтярова, Камен Травлев и Стойка Терзиева.

На 21 май 2021 год. се състоя връчването на наградите на класираните.  I-во място за Светла Паликарова и Константин Терзиев, III-то място за Гергана Кузманова, грамота за отлично представяне на Величка Митарова и Сами Кадиев.

Благодарим, деца!

Когато правиш всичко с любов, резултатите са такива. Благодарение на вас всеки един учител вярва, че светът е хубав и чудесен, защото такива като вас имат нужда от него.