ИЗВЪНКЛАСНА И ИЗВЪН УЧИЛИЩНА ДЕЙНОСТ

НАЦИОНАЛЕН СПОРТЕН КАЛЕНДАР НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА

Изтегли (PDF, 142KB)

 


НАЦИОНАЛЕН КАЛЕНДАР ЗА ИЗЯВИ ПО ИНТЕРЕСИ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ЗА УЧЕБНАТА 2023/2024 ГОДИНА

Изтегли (PDF, 253KB)

 


УЧИЛИЩЕН СПОРТЕН КАЛЕНДАР ЗА УЧЕБНАТА 2023-2024 ГОДИНА

Изтегли (PDF, 275KB)

 


ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА МЛАДЕЖКО НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКО ТВОРЧЕСТВО

Горна Оряховица бе домакин на конкурс изложение на младежко научно-техническо творчество. Първото по рода си за България събитие се организира от инициативен комитет, включващ Фондация „Милен Григоров”, НТС за Великотърновска област и фирми от региона и със съдействието на Община Горна Оряховица.
Участие взеха ученици, студенти и младежи, които работят във фирми, използващи иновативни изделия и технологии. Областите, в които се състезаваха бяха мехатроника, машиностроене, електроника и електротехника, роботика, приложна механика. Участниците се представиха с полезни модели, конструкции, изделия, макети, инструменти, софтуер или машини.
ПГСГСТ представи своя електромобил на състоялото се изложение за младежко научно-техническо творчество в град Горна Оряховица. От 12 до 14 октомври 2017 година представители на ПГ в лицето на директора – инж. Елена Касабова, преподавателите инж. Тодор Лазаров и Ангел Качоров и учениците – Даниел Кабаков, Величка Кузманова, Рафаела Аврамова и Стоян Илъков демонстрираха най-високото ни техническо постижение. С парична награда от 500 лв. и грамота отборът на ПГСГСТ отбеляза участието си в това престижно изложение.


VI–та национална младежка научна конференция „Устойчиво използване на биологичните ресурси”

През периода 31 март – 2 април 2017 год. в базата на Лесотехнически университет, град София в м. Юндола се проведе VI–та национална младежка научна конференция „Устойчиво използване на биологичните ресурси”. Конференцията беше открита от ректора на ЛТУ проф. Иван Илиев. Учениците на ПГСГСТ „Н. Й. Вапцаров”, гр. Чепеларе Рафаела Аврамова и Кирил Пенков от 10 клас, и Теодора Дафова от 11 клас достойно се представиха с два доклада, един проект и един макет, които съвсем заслужено събраха овациите и любовта на всички приръстващи. А Красимира Джучкова от 9 клас събра безценен опит, който ще й помогне да представи гимназията ни толкова достойно и догодина. Деца, бъдете все така умни, чаровни и обаятелни и винаги следвайте мечтите си! Защото вие можете!


Ученически конкурс „Българският път. Потенциал, проблеми, перспективи“

ПГСГСТ участва в конкурса организиран от Българското Философско Общество с есе, написано от Денислав Събев ученик от XII-ти клас. За креативността и оригиналност на изложението, от 46 участници в конкурса, е класиран на 11-то място.

есе написано от Денислав Събев ученик от XII-ти клас

НАЦИОНАЛЕН КАЛЕНДАР ЗА ИЗЯВИ ПО ИНТЕРЕСИ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ЗА УЧЕБНАТА 2016/2017 ГОДИНА

НАЦИОНАЛЕН КАЛЕНДАР ЗА ИЗЯВИ ПО ИНТЕРЕСИ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ЗА УЧЕБНАТА 2016/2017 ГОДИНА

Национален спортен календар на МОН за учебната 2016/2017

Национален спортен календар на МОН за учебната 2016/2017

Спортен календар

Международна седмица на движението и спорта
Учениците от ПГ по СГСТ се включиха в Международна седмица на движението и спорта MOVE Week 2014 с поход до многовековното дърво “Чепеларски юнаци”.


Клубове по проект – УСПЕХ

„Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” схема „Да направим училището привлекателно за младите хора” от Оперативна Програма „ Развитие на човешките ресурси” клуб Историята на моето селище. На 14 май 2012г. в сградата на Общинска администрация представиха своята изложба на стари снимки от Чепеларе. Изложбата предизвика голям интерес у присъстващите. След това представиха и презентация за общественика и краевед Никола Михайлов по случай 80 години от рождението му.

Извънкласните дейности по програма “Успех” през учебната 2012/2013 година са организирани под формата на клубове и ателиета. Областите, по които се работи са:

  • Ателие “Приказен свят”
  • Клуб “Семейните празници – като игра”
  • Клуб “Общуване чрез танци”

Клуб – Млад еколог

  • МЛАДИ ЕКОЛОЗИ – С ЛЮБОВ И ГРИЖИ ЗА ПРИРОДАТА

Клуб – Книжен театър


Участия в състезания и конкурси

По случай 100-годишния юбилей на Държавно горско стопанство „Смолян“, ученици от ПГ по СГСТ – Чепеларе взеха участие в конкурс за есе на тема: „Гората – зеленото богатство на Родопа планина“

Виолета Карова ученичка от 11 клас
Мария Гайдарова ученичка от 9 клас
СВЕТЛАНА КИРОВА ученичка от 11 клас
Стоянка Пеевска ученичка от 9 клас

Конкурс: МОЕТО ПИСМО КЪМ БЪЛГАРИЯ