ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС КЪМ ВИПУСК 2021

Мили момичета и момчета, днес изтичат последните минути училищен живот. Днес стоим на финала и броим до дванадесет. Не си спомням какво беше времето преди 4 години – дали валеше, или беше слънчево. Но беше началото на нещо много слънчево и позитивно. Преди 4 години времето нямаше значение, тъй като учебните дни и случки бяха впечатляващи и с голям заряд. Днес сте други – успяхте да осъзнаете простата истина – никога да не се сравнявате с другите, защото техният път не е вашият път, целите на другите не са вашите цели, животът на другите не е вашият живот. В този последен ден е време за последен урок – урокът за истински важните неща в живота!

Всички имаме един живот, но пък имаме възможност да постигнем всичко, ако използваме времето си мъдро. Бъдете умни и дръзки, виждайте доброто около себе си, красотата и най-вече – СЪЗДАВАЙТЕ ГИ!

Светът може да бъде различен, цветен и усмихнат, заради вашето присъствие в него!

Останете БЪЛГАРИ, защото в родината са миналото и бъдещето, а в чуждия край е само настоящето! Ако посветите цялото си време за дреболии, няма да ви остане време за истински важните неща в живота, времето ще отлети! Не го позволявайте! Определете приоритетите си, защото всичко останало е само пясък. Погрижете се за семейството, здравето и мечтите си. Не забравяйте приятелите си и в този живот винаги намирайте време, за да изпиете едно – две питиета с тях.

Бъдете живи и здрави и се стремете към любов – любов за себе си и за другите, защото смисълът на живота не е в онова, което получаваме, а в онова, което даваме! Вярвайте! Слънцето е ново всяка сутрин и всеки ден е различен и води със себе си нови предизвикателства! Бъдете готови да ги посрещнете!

На добър час!

 

инж. Елена Касабова

Директор на ПГСГСТ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Чепеларе